JOGI ANGOL FELADATOK ÉS INGYENES TESZTEK


Ezen az oldalon a jogi angol szaknyelvvel kapcsolatos számos különféle feladat található. Az érdeklődők felmérhetik aktuális angol nyelvtudásukat és rengeteg feladatot találnak jogi szaknyelvi tudások fejlesztéséhez. Az általános angol és a jogi angol szintfelmérők azonnali és részletes visszajelzést adnak az eredményről. Ezen felül az egyes készségek (jogi terminológia, nyelvi pontosság, szerződésírási készség) fejlesztéséhez számos érdekes feladat található az egyre bővülő feladattárunkban.Jogi angol terminológia

A jogi szaknyelv legkényesebb területe a pontos jogi angol terminológia. Ha egy jogi szövegben a terminológia nem pontos, akkor a tartalom teljesen félrecsúszik. A jogi angol tanulásához a terminológia a kiindulópont. A jogi szaknyelvi terminológiát az alábbi feladatok segítségével fejlesztheti.

tovább
Jogi angol nyelvhelyesség

A terminológia pontos ismerete mellett fontos a nyelvi pontosság. Hiába ismeri valaki a pontos terminológiát, ha a szöveg egésze pontatlan. A pontosság körébe tartozik a nyelvtan és a speciális nyelvi jelentések ismerete. Mindez az alábbi link segítségével gyakorolható.

tovább

Jogi angol nyelvhasználat

A jogi angolra jellemző speciális nyelvhasználat fontos eleme a szerződésírási készségnek. Még ha pontos terminológiát helyes szerkezetekkel használ is valaki, nem lesz jó az eredmény, ha azt nem úgy szokták írni. A jogi angol nyelvre jellemző fordulatokat az alábbi linkeken lehet begyakorolni.

tovább
Jogi angol kommunikáció

Lehet egyáltalán kommunikációs készséget fejleszteni internetes feladatok segítségével? Nyilván nem, de a következő feladatok hasznosak lehetnek a jogi angol kommunikációs készségek tesztelésére ill. célirányos jogi angol kommunikációs készségfejlesztésre.

tovább

Gazdasagi fordítás feladatok

A gazdasági fordítási feladatok mindazok számára szolgálhat hasznos forrásként, akik egyrészt fordítási készségeiket szeretnék fejleszteni, másrészt a gazdasági szövegek fordításában szeretnének tapasztalatot szerezni.

tovább